Zapékané rigatoni s ricottou a tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Sýr Parmezán
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 125 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 450 g Těstoviny Rigatoni
  • 225 g Ricotta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.25 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1055 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1220 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 93.6 mg
  • Draslík 647.5 mg
  • Vláknina 10507.5 mg
  • Vitamín A 10507.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vymažeme lehce máslem.

  • 2

    Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme rigatoni, olivový olej a 10 minut vaříme. Scedíme je a necháme vychladnout.

  • 3

    V misce smícháme rozebraného tuňáka na vrstvičky a ricotuu a vytvoříme hladkou pastu. Směs dáme do pytlíku na zdobení a naplníme jí těstoviny.

  • 4

    Trubičky vyrovnáme v jedné vrstvě do zapékací mísy.

  • 5

    Smetanu smícháme s parmezánem a osolíme a opepříme. Touto směsí polijeme rigatoni a navrch naaranžujeme pokrájená rajčata. Zapékáme v předehřátě troubě 20 minut.

  • 6

    Podáváme přímo ze zapékací mísy.

Komentáře k receptu