Grilované tuňákové špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rajčata
  • 400 g Tuňák v oleji
  • 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Kapie
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 393.2 mg
  • Vláknina 3802.3 mg
  • Vitamín A 3802.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme nastrouhanou cibuli, kapii, česnek se zázvorem, pepřem, solí a olejem, vše pořádně promícháme. Nakrájíme tuňáka a právě připravenou marinádou ho potřeme.

  • 2

    Postupně na jehly napichujeme kousky tuňáka, papriku, rajčátka, cukety a kousky chleba. Vše nakonec potřeme rozpuštěným máslem, smíchaným s nadrceným česnekem.

  • 3

    Gril rozehřejeme na střední teplotu a špízy grilujeme 4 minuty z každé strany. Během grilování potíráme marinádou.

Komentáře k receptu