Tuňák uzený na koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 g Tuňák obecný
  • 3 g Sůl
  • 4 g Pepř černý celý
  • 20 g Cukr moučkový
  • 4 g Badyán
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1243 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 558.8 mg
  • Vláknina 2279 mg
  • Vitamín A 2279 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tuňáka (bez kůže) osolíme a opepříme. Větší hrnec vysteleme čtyřmi vrstvami alobalu, na něj nasypeme rozdrcený celý pepř, cukr a drcený badyán, na koření postavíme kovový pařáček na knedlíky, potáhneme papírem na pečení, na něj položíme porci tuňáka. Hrnec postavíme na oheň, jakmile se z hrnce začne kouřit, rychle zakryjeme pokličkou, zmírníme oheň. Necháme péct 10 minut a odstavíme.

  • 2

    Maso z tuňáka by mělo být propečené a prouzené, vonět po pepři a badyánu.

Komentáře k receptu