Úhoř po burgundsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 150 g Karotka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Víno červené
  • 1 kg Úhoř říční
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 161.8 mg
  • Vláknina 2084.3 mg
  • Vitamín A 2084.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného úhoře nakrájíme na menší porce a vložíme na máslem vymazanou pánev. Přidáme pokrájenou cibuli a karotku, podlijeme vodou, dusíme 15 - 20 minut.

  • 2

    Potom přidáme česnek, tymián, bobkový list, pepř a sůl. Vše zalijeme vínem, dusíme ještě 20 minut.

  • 3

    Úhoře vyjmeme a šťávu přecedíme. Každou porci přelijeme omáčkou.

  • 4

    Podáváme s osmaženým chlebem.

Komentáře k receptu