Jamajská tilapia

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 565 g Tilapie
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Angostura
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 502.9 mg
  • Vláknina 1341.6 mg
  • Vitamín A 1341.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru vložíme nakrájenou cibuli, česnek, bylinky a promixujeme. Přidáme mleté chilli, špetku soli a přilijeme agnosturu. Připravenou směsí potřeme stažené a vykostěné rybí filety z jedné strany. V talíři rozšleháme vejce, vedle nasypeme mouku a steaky obalíme potřenou stranou nahoru, nejdříve ve vajíčku, poté v mouce.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej na vysokou teplotu a filety smažíme cca 3 minuty z každé strany dozlatova. Začneme potřenou stranou dolů. Na papírové utěrce necháme okapat.

  • 3

    Můžeme podávat s hranolkami nebo rýží a salátem z rajčat, červené cibulky a avokáda.

Komentáře k receptu