Pstruh pečený na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 300 g Pstruh
  • 20 g Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 781.8 mg
  • Vláknina 1333.5 mg
  • Vitamín A 1333.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kolečka, petrželovou nať a pažitku posekáme, pstruha očistíme, osolíme, opepříme a naporcujeme.

  • 2

    V pekáčku na sporáku orestujeme na oleji cibuli, poté přidáme pažitku s petrželí, zalijeme vínem a vložíme porce pstruha. Pekáček dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme zhruba čtvrt hodiny. Podle potřeby během pečení ještě přilijeme víno.

Komentáře k receptu