Smažení pstruzi s mandlemi a petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 15 g Mandle
  • 300 g Pstruh
  • 30 g Olej rostlinný
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 677 mg
  • Vláknina 6693.5 mg
  • Vitamín A 6693.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.1 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme najemno, petrželovou nať drobně posekáme, citron nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Dva menší vykuchané pstruhy namočíme do mléka smíchaného se solí a pepřem a poté obalíme v mouce. V silnostěnné pánvi smažíme pstruhy na 20 gramech oleje. Z každé strany zhruba osm minut. Při smažení pstruhy nadzdvihujeme, aby se nepřipekli. Při obracení si počínáme velmi opatrně, aby se ryby nerozpadly.

  • 3

    V mezičase na zbytku oleje opečeme hoblinky mandlí.

  • 4

    Pstruhy na talířích zasypeme praženými mandlemi, sekanou petrželí, ozdobíme čtvrtkami citronu.

Komentáře k receptu