Úhoř se zelenou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Úhoř říční
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 120 g Cibule
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 30 g Petržel - nať
  • 4 g Estragon
  • 4 g Šalvěj čerstvá
  • 6 g Pažitka
  • 6 krajíc Chléb konzumní
  • 200 ml Víno bílé
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 801 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 293.4 mg
  • Draslík 332.4 mg
  • Vláknina 3372.3 mg
  • Vitamín A 3372.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře pokrájíme na špalíčky, osolíme a opepříme.

  • 2

    50 g másla rozehřejeme, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme špenát a nasekané bylinky. Podusíme 5 minut, poté přilijeme víno a 5 minut vaříme.

  • 3

    Zbytek másla rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova úhoře, poté přiklopíme a dusíme 35 minut.

  • 4

    Šťávu z citronu smícháme se žloutky, směs nalijeme do omáčky.

  • 5

    Omáčku ihned odstavíme z plotny, osolíme a opepříme dle potřeby.

  • 6

    Kousky ryby přelijeme omáčkou a servírujeme s chlebem.

Komentáře k receptu