Candát smažený v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Candát obecný
  • 24 ml Olej rostlinný
  • 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 40.9 mg
  • Vláknina 13 mg
  • Vitamín A 13 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Candáta naporcujeme, vložíme do misky, osolíme, zakapeme citronem, necháme hodinu pod fólií v chladničce marinovat.

  • 2

    V mezičase připravíme těstíčko smícháním vajec, piva a mouky.

  • 3

    Porce ryby namáčíme do těstíčka a smažíme na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu