Pečená směs ryb s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kapr obecný
  • 250 g Candát obecný
  • 250 g Pstruh
  • 150 g Filé rybí
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 144.8 mg
  • Draslík 460.7 mg
  • Vláknina 269.3 mg
  • Vitamín A 269.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby očistíme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vejce rozšleháme v pivu s moukou do hladkého středně řídkého těstíčka.

  • 2

    Ryby vložíme do pekáče, přelijeme těstíčkem a pečeme v předehřáté troubě, až jsou ryby měkké.

Komentáře k receptu