Pstruh s bylinkami na grilu pro celiaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 4 špetka Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 0.2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1038 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 801.3 mg
  • Vláknina 1728 mg
  • Vitamín A 1728 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozmícháme extra olivový olej s citrónovou šťávou. Petrželovou nať a rozmarýn omyjeme, drobně pokrájíme. Očištěného a omytého menšího pstruha potřeme z každé strany (i zevnitř) olejem, osolíme, opepříme, okmínujeme, dáme na rozehřátý gril. Během grilování pstruha otáčíme a potíráme olejem. Grilijeme přibližně 15 - 17 minut. Přibližně 5 minut před koncem grilování pstruha posypeme bylinkami.

Komentáře k receptu