Studená maréna po vlámsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Síh
  • 200 g Majonéza
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.8 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 700 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 240.2 mg
  • Draslík 611.4 mg
  • Vláknina 1975.3 mg
  • Vitamín A 1975.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo (300 ml voda pitná), oloupeme, odkrojíme na ozdobu několik koleček, zbytek posekáme. Pažitku nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Marénu (síh maréna) oškrábeme, vykostíme, omyjeme a nakrájíme na porce.

  • 3

    Jednotlivé porce osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a bobkový list. Zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme 5 minut.

  • 4

    Odstavíme a necháme ve vývaru vychladnout.

  • 5

    Majonézu rozmícháme v míse spolu s hořčicí, solí, pepřem, cukrem, octem, vařenými vejci a většinou krájené pažitky. Část pažitky si spolu s kolečky vajec necháme na ozdobení hotového pokrmu. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.

  • 6

    Porce marény osušíme, narovnáme na talíře a přelijeme majonézovou omáčkou. Podáváme ozdobené plátky vajec a posypané pažitkou.

Komentáře k receptu