Dědouškův kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel - nať
  • 600 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 554.4 mg
  • Vláknina 2285 mg
  • Vitamín A 2285 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce kapra omyjeme a osušíme. Do kůže uděláme nožem několik zářezů a vetřeme do nich drcený kmín. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Mouku smícháme s drobně nakrájenou petrželkou a obalíme v ní kapra.

  • 3

    Porce opečeme na sádle a podlijeme vodou. Pod pokličkou zvolna dohotovíme.

Komentáře k receptu