Kapr zapékaný s vejci a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 10 g Petržel - nať
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 365.9 mg
  • Draslík 600.8 mg
  • Vláknina 535.5 mg
  • Vitamín A 535.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce očištěného kapra osolíme a poprášíme moukou.

  • 2

    Maso vložíme na rozpálené sádlo, posypeme utlučeným kmínem a opékáme asi 10 minut.

  • 3

    Potom shrneme k sobě vždy dvě porce a polijeme je rozkvedlanými vejci se strouhaným sýrem. V dobře vyhřáté troubě na povrchu zapečeme. Nakonec posypeme petrželkou.

  • 4

    Podáváme s bramborami a zeleninovými saláty.

Komentáře k receptu