Ryba ve sladkokyselé omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Paprika červená
  • 55 g Bambusové výhonky
  • 30 g Paprika zelená
  • 50 g Olej stolní
  • 670 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 šálek Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 78.4 mg
  • Draslík 478.7 mg
  • Vláknina 2662.3 mg
  • Vitamín A 2662.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a naříznutou rybu zevnitř a zvenčí osolíme a obalíme v mouce včetně hlavy a ocasu.Takto připravenou rybu osmažíme z obou stran na pánvi do zlatohnědého nádechu.Necháme okapat na ubrousku a dáme na vyhřátý talíř.

  • 2

    Připravíme si omáčku.Na rozehřátý olej na pánev dáme očištěnou a nakrájenou zeleninu na slabé proužky,restujeme za stálého míchání asi minutu.Přidáme najemno nakrájený zázvor,cukr,ocet a sójovou omáčku.Promícháme,přidáme vývar a uvedeme do varu.Jakmile začne směs vařit přidáme kukuřičný škrob a vaříme za stálého míchání dokud nevznikne hustá omáčka.Tou přelijeme rybu.

  • 3

    Ozdobíme lístky koriandru a podáváme.

Komentáře k receptu