Kapr na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 kg Kapr obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 735 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 217 mg
  • Draslík 973 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra omyjeme, osolíme a opepříme. Vložíme jej do nahřáté zapékací mísy, celého pokryjeme plátky slaniny a kolem rozložíme kousky másla.

  • 2

    Pečeme v silně vyhřáté troubě. Po několika minutách pečení, když se začne máslo škvířit, přilijeme víno a šťávou kapra poléváme - to opakujeme každých 5 minut.

  • 3

    Asi po 40 minutách pečení je kapr upečen dozlatova.

Komentáře k receptu