Kapr na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 735 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 217 mg
 - Draslík 973 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného kapra omyjeme, osolíme a opepříme. Vložíme jej do nahřáté zapékací mísy, celého pokryjeme plátky slaniny a kolem rozložíme kousky másla.
 - 
                                2
Pečeme v silně vyhřáté troubě. Po několika minutách pečení, když se začne máslo škvířit, přilijeme víno a šťávou kapra poléváme - to opakujeme každých 5 minut.
 - 
                                3
Asi po 40 minutách pečení je kapr upečen dozlatova.