Kapr na cibuli s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 323 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 1017.9 mg
 - Vláknina 5003.2 mg
 - Vitamín A 5003.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté porce kapra osolíme.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, osmahneme na oleji, osolíme a okořeníme mletou paprikou. Smícháme se spařenou, propláchnutou rýží a směs urovnáme na dno vymaštěného pekáčku. Na cibuli s rýží položíme připravené porce kapra.
 - 
                                3
V hrnku zahřejeme 3 lžíce oleje, přidáme mouku, špetku papriky a 2 dl vody. Vše rozmícháme, uvedeme do varu a nalijeme na porce kapra. Na každou porci položíme lístek máty.
 - 
                                4
Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia, dokud se nevsákne všechna tekutina.