Kapří špízy se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 100 g Anglická slanina
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 800 g Kapr obecný
  • 50 ml Olej olivový
  • 14 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 149 mg
  • Draslík 2169.8 mg
  • Vláknina 10515.8 mg
  • Vitamín A 10515.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého kapra zbavíme kůže a větších kostí. Maso nakrájíme na kostky, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olivovým olejem. Necháme chvíli odležet.

  • 2

    Potom kousky kapra osolíme, obalíme plátky slaniny a napichujeme na jehly střídavě se cherry rajčátky. Špízy pečeme na pánvi nebo na roštu.

  • 3

    Očištěné žampiony nakrájíme na kousky a spolu s kolečky oloupané cibule osmažíme na oleji.

  • 4

    Špízy podáváme se žampionovou směsí.

Komentáře k receptu