Kapr pečený mezi brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 779 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 883 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 1990.6 mg
 - Vláknina 13210 mg
 - Vitamín A 13210 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.2 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra (nebo jinou sladkovodní rybu) očistíme, vykucháme, odřežeme hlavu a dobře omyjeme.
 - 
                                2
Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme o posypeme drobně nakrájeným česnekem z každé strany.
 - 
                                3
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme je no mísy.
 - 
                                4
Zapékací mísu vymažeme olejem, poklademe do ní polovinu brambor, osolíme a opepříme je, posypeme kmínem, položíme na ně porce kapra, zakryjeme je druhou polovinou brambor,
 - 
                                5
které také osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
 - 
                                6
4 dl vína smícháme s 1 dl oleje a brambory přelijeme.
 - 
                                7
Pečeme při 175°C v předehřáté troubě přibližně 45 minut (i více).
 - 
                                8
Pokud je potřeba, během pečení podlijeme vodou.
 - 
                                9
Upečené brambory mají zlatohnědou kůrku.