Marinovaný kapr se zeleninou
Suroviny
- 30 g Zázvor celý
 - 200 g Chřest zelený
 - 1.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 ks Paprika červená
 - 7 ks Česnek
 - 1 dl Pivo tmavé 13% 4,4% obj.
 - 5 dl Vývar zeleninový
 - 1 kg Kapr obecný
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 - 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 polévková lžíce Hořčice čínská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1809 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 184.6 mg
 - Draslík 1169.2 mg
 - Vláknina 5197.8 mg
 - Vitamín A 5197.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.3 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté plátky kapra s kůží osolíme, opepříme, poskládáme na sebe, proložíme lístky petrželky a plátky pokrájeného česneku, dáme do mísy, polijeme pivem a necháme marinovat 15 minut.
 - 
                                2
Očištíme a omyjeme zeleninu: zelený chřest, červenou papriku a zázvor. U chřestu odřežeme tvrdé konce, papriku se zázvorem pokrájíme na tenké proužky. Zeleninu dáme do mísy a pokapeme sójovou omáčkou a rozpuštěným máslem.
 - 
                                3
Do bambusových košíčků položíme plátky kapra kůží naspod a na každý plátek rozdělíme směs zeleniny.
 - 
                                4
Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15 minut.
 - 
                                5
Když z woku košíčky vyjmeme, přimícháme do vývaru hořčici a rozmíchanou Maizenu ve smetaně. Omáčku ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                6
Dušeného kapra se zeleninou podáváme se smetanovou omáčkou.
 - 
                                8