Krkonošský kapr s kysaným zelím
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
 - 500 g Zelí kysané
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 2 špetka Paprika mletá pálivá
 - 1 dl Masový vývar
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 584 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 144 mg
 - Draslík 1055.9 mg
 - Vláknina 7320.8 mg
 - Vitamín A 7320.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.2 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
 - 
                                2
V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem a porce kapra zprudka osmažíme z obou stran dozlatova.
 - 
                                3
Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Pak kapra vyjmeme a na zbylém tuku cibuli zpěníme dorůžova, přimícháme sladkou a pálivou papriku, kysané zelí (jemně pokrájené), zakryjeme pokličkou a dusíme asi deset minut.
 - 
                                4
Do zelí vložíme porce kapra, přilijeme masový vývar a dusíme asi 5 minut, potom podáváme.