Kapří hranolky s dipem
Suroviny
- 600 g Kapr obecný
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Solamyl
 - 5 g Paprika mletá sladká
 - 10 g Zázvor mletý
 - 3 g Kmín drcený
 - 4 g Sůl
 - 4 g Chilli koření mleté
 - 40 g Kopr čerstvý
 - 140 g Majonéza
 - 40 ml Omáčka sójová
 - 20 ml Limetková šťáva
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Voda pitná
 - 0.2 dl Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 652 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 99 mg
 - Draslík 709.7 mg
 - Vláknina 4068.2 mg
 - Vitamín A 4068.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.5 mg
 - Vitamín E 6.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, sójovou omáčku, vodu, zázvor, kmín, sůl a chilli. Kapří filety nakrájíme na proužky, pokapeme citronovou šťávou a ponoříme do marinády, necháme 3 hodiny uležet.
 - 
                                2
Zatím vyrobíme limetkový dip. Do mixéru vložíme majonézu, česnek, kopr a limetkovou šťávu a umixujeme dohladka.
 - 
                                3
Marinované kapří hranolky obalíme v hladké mouce smíchané se solamylem a paprikou, poté je osmažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s limetkovým dipem.