Kuličky z kapra s dipem
Suroviny
- 400 g Kapr obecný
 - 200 g Sýr sójový - Tofu
 - 125 g Majonéza
 - 20 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 2 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Ocet rýžový
 - 1 kávová lžička Wasabi pasta
 - 1 kávová lžička Víno rýžové japonské - Mirin
 - 2 kávová lžička Víno rýžové japonské - Mirin
 - 3 ks Šalotka
 - 1 špetka Pepř 4 barev
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 169 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 44 mg
 - Draslík 524.4 mg
 - Vláknina 2212.9 mg
 - Vitamín A 2212.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve střední míse smícháme majonézu, sojovou omáčku, mirin, ocet a pastu wasabi.
 - 
                                2
Sýr tofu položíme do utěrky a zatížíme talíři, tak aby se odstranila přebytečná tekutina. Necháme asi 60 minut odležet. Poté tofu dáme do mísy a rozdrtíme najemno, takto připravíme i kapra, který musí být bez kostí. Přidáme šalotku, jemně nastrouhaný zázvor, mirin, česnek, sójovou omáčku, mouku a barevný pepř. Vše dobře promícháme, tak aby se z těsta daly tvarovat kuličky.
 - 
                                3
Kuličky obalíme ve škrobu. Mezitím si rozpálíme pánev, na které kuličky smažíme po obou stranách asi 4 minuty. Poté je vyndáme a necháme odkapat na papírovém ubrousku. Kuličky podáváme s wasabi dipem.