Studený kapr po řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 ks Bobkový list
  • 20 ks Bílá cibulka
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 79.2 mg
  • Draslík 536.6 mg
  • Vláknina 981.2 mg
  • Vitamín A 981.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do osolené vody přilijeme víno, olej a ocet, přidáme bobkové listy, oloupaný česnek a dáme vařit. Do vroucího nálevu vložíme oloupané cibulky a žampióny a vše vaříme 20 minut.

  • 2

    Kapra vykostíme (kůži ponecháme) a nakrájíme na malé porce. Ty naskládáme do kastrolu, zalijeme vroucím nálevem i s cibulkami a žampióny, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 15 minut.

  • 3

    Necháme vychladnout, porce kapra opatrně vybereme a narovnáme na mísu. Obložíme je cibulkami a žampióny a přelijeme rozmíchaným nálevem. Necháme vychladit a podáváme.

Komentáře k receptu