Ukrajinský rasolník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Houby sušené
  • 600 g Kapr obecný
  • 100 g Okurky nakládané
  • 200 g Smetana kysaná
  • 20 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 652.9 mg
  • Vláknina 4317.8 mg
  • Vitamín A 4317.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté houby namočíme do 4 dl studené vody na 30 minut. Poté je nakrájíme na tenké nudličky. Kapra vykucháme, očistíme, omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Odřízneme hlavu, kterou uvaříme zvlášť ve 2 l vody. Následně hlavu obereme a do vývaru vložíme na kousky nakrájené rybí maso. Povaříme 10 minut.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme na kolečka pokrájenou cibuli a osmahneme ji do měkka. Přidáme scezené houby, očištěnou na malé kousky rozkrájenou petržel spolu s mrkví a oloupaný česnek. Následovně vložíme na malé kousky rozkrájené okurky. Zalijeme 1 dl rybího vývaru a za častého promíchávání podusíme 10 minut do měkka. Potom vlijeme do vývaru, osolíme, opepříme, přivedeme k varu.

  • 3

    Nakonec do polévky vlijeme smetanu, opatrně zamícháme. Posypeme nasekanou petrželovou natí a stáhneme ze sporáku. Hotovou polévku rozdělíme podle porcí na jednotlivé hluboké talíře a podáváme.

Komentáře k receptu