Restovaná štika na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 130 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 426 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 44 mg
 - Draslík 55.5 mg
 - Vláknina 1171.8 mg
 - Vitamín A 1171.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý a osušený filet ze štiky rozkrojíme na dva díly. Potřeme je hořčicí, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
Očištěný pórek nakrájíme na tenké kroužky.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, na něm orestujeme štiku z každé strany dozlatova. Nejdříve restujeme stranu s kůží. Porce štiky vyjmeme, odložíme je do mísy. K oleji přidáme máslo. Když se rozehřeje, dáme na omastek pórek, zpěníme ho, ochutíme ho solí, na něj poklademe porce štiky, vše podlijeme troškou vody a pod poklicí, při mírné teplotě, dusíme přibližně 10-12 minut.
 - 
                                4
Porce měkké ryby dáme na talíře, podušený pórek rozložíme na porce štiky i okolo nich, přelijeme výpekem a hned teplé servírujeme.