Ryba ve sladkokyselé omáčce
Suroviny
- 30 g Paprika červená
 - 55 g Bambusové výhonky
 - 30 g Paprika zelená
 - 50 g Olej stolní
 - 670 g Kapr obecný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 0.5 šálek Hovězí vývar základní
 - 2 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 267 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 78.4 mg
 - Draslík 478.7 mg
 - Vláknina 2662.3 mg
 - Vitamín A 2662.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a naříznutou rybu zevnitř a zvenčí osolíme a obalíme v mouce včetně hlavy a ocasu.Takto připravenou rybu osmažíme z obou stran na pánvi do zlatohnědého nádechu.Necháme okapat na ubrousku a dáme na vyhřátý talíř.
 - 
                                2
Připravíme si omáčku.Na rozehřátý olej na pánev dáme očištěnou a nakrájenou zeleninu na slabé proužky,restujeme za stálého míchání asi minutu.Přidáme najemno nakrájený zázvor,cukr,ocet a sójovou omáčku.Promícháme,přidáme vývar a uvedeme do varu.Jakmile začne směs vařit přidáme kukuřičný škrob a vaříme za stálého míchání dokud nevznikne hustá omáčka.Tou přelijeme rybu.
 - 
                                3
Ozdobíme lístky koriandru a podáváme.