Pstruh pečený na mandlích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 800 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 146 mg
  • Draslík 860.5 mg
  • Vláknina 5571.8 mg
  • Vitamín A 5571.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citron omyjeme a nakrájíme na kolečka, petrželovou nať opláchneme vodou a nakrájíme na větší kousky. Máslo v hrnku rozpustíme a smícháme s citronovou šťávou. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme nahrubo.

  • 2

    Vykuchané a očištěné pstruhy důkladně omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku ryby opepříme a osolíme, do břišních dutin dáme plátek citronu a petrželovou nať, potřeme je 1/2 citronového másla a položíme na pečící papír na plechu.

  • 3

    Plech vložíme do trouby, předehřáté na 200°C a pstruhy pečeme 10 minut. Poté je obrátíme, znovu potřeme ochuceným máslem, posypeme nakrájenými mandlemi a necháme dalších 10 minut péct.

  • 4

    Upečené pstruhy servírujeme ozdobené plátky citronu a petrželovou natí s bramborami, případně se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu