Pstruh pečený v pivní strouhance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kg Pstruh
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 946.7 mg
  • Vláknina 2724.6 mg
  • Vitamín A 2724.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme, opepříme, osolíme, pokapeme je citronovou šťávou, potřeme olejeme a obalíme ve strouhance, kterou jsme smíchali s pivem.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a ryby na něm zvolna pečeme z obou stran, až jsou měkké a strouhanka má zlatavou barvu. Během pečení je potíráme vypečenou šťávou.

  • 3

    Ryby podáváme s kolečkem citronu a vařenými nebo pečenými bramborami.

Komentáře k receptu