Pstruh pečený na másle se žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Pstruh
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 892 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 109 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 290 mg
  • Draslík 2262 mg
  • Vláknina 3654.2 mg
  • Vitamín A 3654.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené menší pstruhy osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a kmínem. Pak pstruhy obalíme v hladké mouce, do které jsme přimíchali mletou papriku. Očištěné žampióny omyjeme a pokrájíme na plátky. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.

  • 2

    V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, na něm osmažíme pstruhy dozlatova z každé strany. Celkem je smažíme přibližně 10 minut. Před koncem smažení přidáme do pánve pokrájené žampióny, promícháme je v omastku, pstruhy vyjmeme a odložíme do vyhřáté misky a uchováme je teplé. Žampióny krátce orestujeme, osolíme, posypeme pepřem, chilli, poprášíme Maizenou a za stálého míchání přilijeme vodu. Krátce, 1-2 minuty povaříme, přimícháme petrželku a vzniklou omáčku odstavíme z plotny.

  • 3

    Teplé pstruhy dáme na talíře, z části je přelijeme omáčkou se žampióny a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu