Pilaf s úhořem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1.2 kg Úhoř říční
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1012 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 113.5 mg
  • Vláknina 7207.8 mg
  • Vitamín A 7207.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme a nakrájíme na kousky. Hlavu a ocas odstraníme. Rýži spaříme a chvíli podusíme.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme olejem, urovnáme do ní kousky úhoře, mezi ně nasypeme rýži a vše osolíme a zalijeme vodou (nebo vývarem). Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 3

    Před koncem pečení pilaf opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu