Bramborová polévka s jáhlami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1004 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 668.6 mg
- Vláknina 6677.7 mg
- Vitamín A 6677.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jáhly přebereme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. 
- 
                                2Do vývaru v hrnci přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu, spařené jáhly, předem namočené houby, kousek sádla a sůl. Vše společně vaříme. 
- 
                                3Brambory oloupeme, nakrájíme na nudličky a vložíme na plech se zbylým sádlem. Pečeme v troubě dozlatova. 
- 
                                4Před podáváním brambory přidáme do polévky. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a špetku muškátu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        