Kachní polévka se zelenou fazolí a kokosovým mlékem
Suroviny
- 120 g Hlíva ústřičná
 - 600 g Kachní prsa
 - 200 g Fazolové lusky zelené
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Česnek
 - 2 ks Šalotka
 - 2 ks Limetka
 - 1 ks Chilli paprička
 - 5 dl Mléko kokosové
 - 4 dl Vývar asijský
 - 3 dl Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 polévková lžíce Kari pasta
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 0.5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 0.5 polévková lžíce Zázvor celý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 174 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 92.4 mg
 - Draslík 913.5 mg
 - Vláknina 4140.8 mg
 - Vitamín A 4140.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
K přípravě této polévky si nejdříve připravíme všechny ingredience, které předem očistíme, omyjeme a pokrájené si odložíme zvlášť do misek.
 - 
                                2
Kachní prsa bez kůže nakrájíme na nudličky, cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, hlívu ústřičnou a kořen koriandru nakrájíme na plátky. Zázvor a kůru z limetek nastrouháme. Limetkovou dužinu pokrájíme na plátky, malé zelené fazolky necháme v celku, větší překrojíme. Chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a pokrájíme ji na tenké nudličky.
 - 
                                3
Ve woku si na rozpáleném oleji orestujeme maso s cibulí a česnekem dozlatova, přidáme hlívu a zelenou fazolku. Promícháme a ochutíme zázvorem, koliandrem, limetkou (nastrouhanou kůrou i dužinou) a chilly papričkou. Za stálého míchání přilijeme asijský vývar, kokosové mléko a vodu, přivedeme k varu a vaříme při mírné teplotě jen 6-8 minut. Nakonec polévku ochutíme kari pastou a troškou soli.
 - 
                                4
Horkou polévku nalijeme do misek, ozdobíme bazalkovými lístky a podáváme.