Fazolová kovbojská polévka
Suroviny
- 500 g Fazole bílé sterilované
 - 60 g Slanina vepřová
 - 250 g Celer bulvový
 - 100 g Luncheon Meat
 - 350 g Hovězí oháňka
 - 350 g Hovězí žebra
 - 350 g Kosti hovězí morkové
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 30 g Zelí hlávkové bílé
 - 1.5 kávová lžička Majoránka čerstvá
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Cibule
 - 2 ks Cibule
 - 14 ks Pepř 4 barev
 - 1 ks Petržel - nať
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2117 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 308 g
 - Sodík 738 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 89 g
 - Cholesterol 96.3 mg
 - Draslík 1301.4 mg
 - Vláknina 117746 mg
 - Vitamín A 117746 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Čerstvou majoránku a petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                2
Vepřovou slaninu pokrájíme na malé kostičky a v hrnci je vysmažíme dozlatova. Škvarky ze slaniny vyjmeme a odložíme na misku. Na zbylém tuku podusíme pokrájenou cibuli dozlatova. Pak k cibuli přidáme Luncheon Meat (lančmít), který jsme pokrájeli na kostky. Bílé fazole z konzervy scedíme, přidáme je k cibuli, přidáme Luncheon Meat, promícháme a vše zalijeme 1 litrem čistého vývaru z kostí. Polévku povaříme přibližně 8 minut. Během vaření přimícháme majoránku, dochutíme solí, pepřem a špetkou mletého nového koření. Do uvařené polévky vrátíme škvarky ze slaniny.
 - 
                                3
Polévku podáváme v miskách, každou porci posypeme petrželkou.
 - 
                                4
Hovězí vývar z kostí [27725]:
 - 
                                5
Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.
 - 
                                6
Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).
 - 
                                7
Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.