Studená jablečná polévka s kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 816 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 10.4 mg
 - Draslík 401.5 mg
 - Vláknina 9893.3 mg
 - Vitamín A 9893.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, nesmí změnit barvu. Přidáme kari a ještě cca 2 minuty mícháme.
 - 
                                2
Přidáme vývar, oloupaná, jádřinců zbavená a nahrubo nakrájená kyselejší jablka a pod pokličkou vaříme cca 7 minut do změknutí jablek. Přidáme mangové chutney, šťávu z 1/2 citronu a rozmixujeme.
 - 
                                3
Vložíme nadrobno nasekanou část lístků čerstvé máty, sůl, pepř a vychladíme.
 - 
                                4
Před podáváním zašleháme jogurt. Pokud je polévka příliš hustá, přilijeme trochu mléka. Na talíři zdobíme čerstvými lístky máty.