Těstoviny s kachním masem
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 100 g Cibule
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 25 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 15 g Bazalka
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Kachní prsa
 - 400 g Těstoviny Pappardelle
 - 3500 ml Voda pitná
 - 200 ml Vývar drůbeží
 - 20 ml Balsamico ocet
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 797 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 3029 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 112 mg
 - Draslík 584.1 mg
 - Vláknina 9272.5 mg
 - Vitamín A 9272.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Kachní prsíčka nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky a česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, slaninu, orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, zakápneme octem, přidáme rajčata z konzervy, česnek a posekanou bazalku. Podusíme 15 minut a odstavíme.
 - 
                                3
Těstoviny rozdělíme na talíře a přelijeme směsí z pánve.