Polévka z krůtího masa a krup
Suroviny
- 180 g Celer bulvový
 - 120 g Cibule
 - 600 g Krůtí prsa
 - 220 g Mrkev kořen
 - 280 g Pórek
 - 12 g Sádlo škvařené
 - 1 g Bobkový list
 - 1 g Nové koření celé
 - 4 g Pažitka
 - 1 g Hřebíček
 - 2 g Pepř černý celý
 - 130 g Kroupy ječné
 - 20 ml Olej olivový
 - 2200 ml Voda pitná
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 146 g
 - Sodík 222 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 100.4 mg
 - Draslík 716.6 mg
 - Vláknina 15556.2 mg
 - Vitamín A 15556.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kroupy dobře propláchneme, přendáme do hrnce a zalijeme 1 l vody.
 - 
                                2
Osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 90 minut.
 - 
                                3
Maso omyjeme a pokrájíme na drobnější kousky a osmahneme je na rozpáleném oleji. Přilijeme 1200 ml vody, přidáme sůl, koření a oloupanou cibuli. Vše uvedeme k varu a vaříme 30 minut.
 - 
                                4
Celer a mrkev oloupeme, pokrájíme na menší kousky a osmahneme na rozpáleném sádle. Smažíme 5 minut. Uvařené maso i s vývarem přilijeme ke smažené zelenině a přidáme vařené kroupy. Přiklopené vaříme 10 minut. Poté přidáme pokrájený pórek. Povaříme ještě 8 minut.
 - 
                                5
Před servírováním posypeme sekanou pažitkou.