Cibulová polévka s pivem
Suroviny
- 700 g Cibule
 - 100 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 plátek Veka
 - 1 l Vývar zeleninový
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.35 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1271 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 24.6 mg
 - Draslík 591.3 mg
 - Vláknina 10483.1 mg
 - Vitamín A 10483.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle s olejem smažíme cibuli nakrájenou na tenké plátky tak dlouho, až karamelizuje. Cibuli zaprášíme moukou, 1 minutu restujeme, poté zašleháme vývar a pivo. Polévku osolíme, okořeníme pepřem a vaříme zhruba 1/4 hodiny.
 - 
                                2
V mezičase na másle opečeme plátky veky. Na horký plátek veky nasypeme ustrouhaný sýr a položíme do talíře na naservírovanou polévku.