Mražený krém jako oplatka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1035 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 77 g
 - Sodík 38 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 1170.5 mg
 - Draslík 87.2 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kovové míse rozkvedláme žloutky, přilijeme sirup a za stálého šlehání pomalu zahříváme. Hmota postupně začne houstnout. Jakmile krátce projde varem, mísu vyndáme z vodní lázně a za stálého šlehání necháme vychladnout. Hmota musí být hladká. Do vychladlé hmoty vmícháme šlehačku a nalijeme ji v tenké vrstvě na plech a necháme zamrazit. Zmraženou hmotu lámeme jako sušenky nebo oplatky a podáváme na dezertních talířcích.