Jahodová zmrzlina z vajec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 98 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 393.4 mg
 - Draslík 155.2 mg
 - Vláknina 1600 mg
 - Vitamín A 1600 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Po lžičkách přisypeme cukr a stále šleháme, až je sníh hustý a lesklý.
 - 
                                2
Žloutky ušleháme elektrickou metlou do pěny. Šlehačku ušleháme dopevna. Jahody rozmixujeme.
 - 
                                3
Do sněhu z bílků opatrně zamícháme šlehačku, ušlehané žloutky a jahody. Dáme do velké mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 8 hodin.
 - 
                                4
Před podáváním dáme do chladničky, aby zmrzlina trochu povolila.