Krabí salát s rajčatovým dresinkem a bylinkami
Suroviny
- 250 g Krabí maso mražené
 - 85 g Salát hlávkový
 - 100 g Okurka salátová
 - 1 kávová lžička Estragon
 - 0.25 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 2 ks Rajčata
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krystal
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 507 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 7.2 mg
 - Draslík 409.4 mg
 - Vláknina 4671.2 mg
 - Vitamín A 4671.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme dresink. Rajčata vložíme do mísy, přelijeme vroucí vodou, necháme cca 0.5 minuty odstát a oloupeme. Vydlabeme zrníčka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. V další misce rozmícháme olej s octem, přidáme smetanu, nasekaný estragon, ochutíme solí, pepřem, cukrem a worcesterskou omáčkou. Na závěr vmícháme rajčata a na kostičky nakrájenou okurku.
 - 
                                2
Krabí maso vidličkou smícháme s plátky fenyklu a 4 lžícemi dresinku. Talíře vyložíme listy zeleného salátu a doplníme porcemi salátu. Přelijeme zbytkem dresinku, posypeme nasekanou pažitkou, stonky fenyklu, poprášíme červenou paprikou a podáváme.