Parmice smažená v prosciuttu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 222 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 124.9 mg
 - Draslík 940.4 mg
 - Vláknina 3395.8 mg
 - Vitamín A 3395.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Parmici očistíme a podélným tahem směrem od ocasu oškrábeme šupiny. Vykostíme a zlehka posypeme solí a pepřem. Na každý filet dáme 2 lístky šalvěje a zabalíme ho do plátku šunky. Alespoň 30 minut necháme odpočinout v lednici.
 - 
                                2
Poté rozpálíme máslo s olejem a maso smažíme po každé straně cca 2-3 minuty. Na povrchu nám musí vzniknout křehká kůrčička. Hotový pokrm rozdělíme na talíře, doplníme čtvrtkami citronu a ihned podáváme.