Indická kuřecí stehna
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 3 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Ocet jablečný
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Limetková šťáva
 - 1 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 4 ks Kuřecí stehna
 - 1 ks Citrony
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Zázvor celý
 - 2 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 554 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 178.4 mg
 - Draslík 547.5 mg
 - Vláknina 3441.9 mg
 - Vitamín A 3441.9 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do omytých a osušených kuřecích stehen uděláme ostrým nožem zářezy, vetřeme do nich sůl, pokapeme je citronovou šťávou a na 1/2 hodiny odložíme stranou.
 - 
                                2
Oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek, zázvor oloupeme a nastrouháme najemno a vložíme do velké porcelánové nebo keramické mísy. Přidáme koriandr, divoký kmín, kari, zbylou citronovou šťávu, jogurt, olej, ocet, rajský protlak, pálivou papriku, zbylou sůl a vše důkladně promícháme. V této směsi obalíme kuřecí stehna, misku přikryjeme a dáme přes noc do lednice marinovat.
 - 
                                3
Rozpálíme gril, stehna vyjmeme z marinády a grilujeme je přibližně 30 minut. Po 15ti minutách grilování je otočíme.
 - 
                                4
Smícháme garam masalu s limetkovou šťávou a směsí potřeme grilovaná stehna, na která ještě položíme kousek čerstvého másla.
 - 
                                5
Ozdobíme několika snítkami čerstvého koření a plátky citronu. Podáváme s vařenou rýží nebo indickým chlebem.