Zeleninová paella s čočkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 12 g
- Sodík 860 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 775.3 mg
- Vláknina 31659.5 mg
- Vitamín A 31659.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 155.1 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrášek a fozolky vyloupeme z lusků a opláchneme je studenou vodou. 
- 
                                2V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody, 5 minut vaříme samotný hrášek, pak přisypeme fazolky a vaříme ještě 3 minuty. Uvařenou zeleninu scedíme, propláchneme v sítu studenou vodou a necháme ji okapat. Propláchnutí studenou vodou je důležité, aby hrášek i fazolky zůstaly zelené a křupavé. 
- 
                                3Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. 
- 
                                4V pánvi rozehřejeme olej, cibulku i česnek na něm krátce osmažíme, potom přisypeme čočku, přilijeme vývar a na středním ohni 5 minut nepřikryté vaříme. 
- 
                                5Do pánve nasypeme hrášek, fazolky a papriku a vaříme dalších 5 minut. Směs nemícháme a tekutinu necháme odpařit. 
- 
                                6Paellu dochutíme pepřem a solí a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        