Luštěninový salát s kysaným zelím a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 448 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 682.5 mg
 - Vláknina 27119 mg
 - Vitamín A 27119 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou fazoli a přebranou čočku den předem namočíme do studené vody (1/2 l) každé zvlášť. Druhý den si fazoli dáme do jednoho rendlíku, čočku do druhého rendlíku, poté luštěniny zalijeme vodou (1/2 l) a uvaříme je doměkka. Fazoli vaříme přibližně 1.5 hodiny, čočku 1 hodinu. Luštěniny scedíme z přebytečné tekutiny a necháme je v míse vychladnout. Kysané zelí pokrájíme na menší kousky. Očištěnou cibuli přepůlíme a pokrájíme na tenké proužky. Zelí, cibuli, olej, ocet, pepř, sůl a cukr přidáme do mísy k luštěninám, důkladně vše promícháme a podáváme.