Muffiny s černými olivami a ovčím sýrem
Suroviny
- 60 g Anglická slanina
 - 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Mouka polohrubá
 - 70 g Olivy černé
 - 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 3 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 0.8 dl Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 0.08 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 397 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 71.5 mg
 - Draslík 89.1 mg
 - Vláknina 4950.3 mg
 - Vitamín A 4950.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Černé vypeckované olivy pokrájíme nadrobno. 150 g ovčího sýra a anglické slaniny rozkrájíme na malé kostičky. Rozmarýn omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                2
Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. V pánvi orestujeme slaninu do zlatova, přidáme rozmarýn a promícháme. Do mísy prosijeme hladkou i polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme ovčí sýr, čerstvě pomletý pepř, bílý smetanový jogurt, vejce a směs dobře promícháme. Poté přidáme orestovanou slaninu i olivový olej. Důkladně vše promícháme, když se spojí dohromady, naplníme formičky těstem do dvou třetin. 60 g ovčího sýra rozdrobíme a muffiny posypeme. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 25 - 30 minut (do zlatova). Upečené muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout, poté je vyjmeme, vložíme do papírových košíčků a podáváme teplé nebo studené.