Salát z řapíkatého celeru s vaječnou zálivkou
Suroviny
- 500 g Celer řapíkatý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 0.5 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 7 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 68.4 mg
 - Draslík 505.8 mg
 - Vláknina 5904.8 mg
 - Vitamín A 5904.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté řapíky celeru nakrájíme na tenké proužky,smícháme s jemně nakrájenou cibulí.
 - 
                                2
Vejce uvařené natvrdo nastrouháme, přidáme hořčici, sůl, pepř, po kapkách vmícháme olej, ocet a smetanu.
 - 
                                3
Celerovou směs upravíme na talířky a přelijeme vaječnou zálivkou. Nakonec salát ozdobíme rajčaty, pokrájenými na dílky.