Salát z hlívy ústřičné s kukuřicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 111 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 219.2 mg
 - Vláknina 4542.8 mg
 - Vitamín A 4542.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby očistíme, rozpůlíme je nebo rozčtvrtíme.
 - 
                                2
Oloupaný česnek rozmačkáme, osmahneme na lžíci rozehřátého oleje. Přidáme na kostičky nakrájený chléb a opečeme do zlatova. Opepříme a vyjmeme z pánve.
 - 
                                3
Rozehřejeme zbylý olej, necháme na něm zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme houby a smažíme je dokud nezměknou. Osolíme, opepříme a přidáme okapanou kukuřici.
 - 
                                4
Pokrm zalijeme jablečným octem, podle chuti přisolíme.
 - 
                                5
Salát podáváme vlažný, posypaný opečeným chlebem a lístky bazalky.