Salát z červené řepy s kuřecím masem a rýží
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
 - 300 g Rýže loupaná
 - 220 g Červená řepa sterilovaná
 - 200 ml Víno bílé
 - 750 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 0.44 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1340 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 70.6 mg
 - Draslík 841 mg
 - Vláknina 11436 mg
 - Vitamín A 11436 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Osmahneme je na 2 lžících oleje, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Oloupanou, jemně nasekanou cibuli osmažíme na oleji. Přidáme rýži a necháme zesklovatět. Přilijeme víno a povaříme. Postupně přiléváme vývar a dusíme asi 20 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
 - 
                                3
Nakládanou červenou řepu necháme okapat a nakrájíme ji na kostičky. Spolu se smetanou přidáme k rýži a krátce prohřejeme.
 - 
                                4
Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky.