Francouzský dresink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 92.6 mg
 - Draslík 8.7 mg
 - Vláknina 52.4 mg
 - Vitamín A 52.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutek promícháme s octem, hořčicí, cukrem, pepřem a solí. Postupně vmícháváme olej, aby vznikla krémová konzistence.
 - 
                                2
Pokud bude dresink příliš hustý, přimícháme do něj 1 - 2 lžíce vody.
 - 
                                3
Podáváme k mírně nahořklým salátům nebo k zelenině.